www.krasnevanoce.cz

VÁNOČNÍ CUKROVÍ

VÁNOČNÍ CUKROVÍ

I v této kategorii může být váš recept, za odměnu získejte tyčový mixér...

Ingredience: Těsto: 30 dkg hladké mouky 10 dkg moučkového cukru 20 dkg másla 5 dkg ořechů 2 žloutky 1 lžička rozpustné kávy ( prášek ) Krém: 250 g másla 10 dkg moučkového cukru trochu rozpustné kávy ( prášek ) Poleva: 200 g moučkového cukru 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce horké vody Postup přípravy: Hladkou mouku a moučkový cukr si proseju na stůl, přidám mleté ořechy, kávu , povolené máslo…
Hodí se na dětské oslavy nebo na Vánoce. Děti po nich sáhnou jako první. Ingredience: Kokosová hmota: 200g mletého kokosu - jemného 100g moučkového cukru 1 bílek 80g másla 20ml rumu 20ml mléka Náplň: 100g másla 50g moučkového cukru 1 vanilka 1 lžíce rumu (dle chuti) Na dohotovení: balíček piškotů tmavá čokoládová poleva mandle cukrové zdobení červený marcipán Postup přípravy: Do misky si proseju moučkový cukr, přisypu kokos a promíchám.…
Tyto výborné rohlíčky jsou velice křehké. Jsou promazané marmeládou a máčené v čokoládové polevě, ale výborné jsou i suché. Ingredience: 460g hladké mouky360g Hery 110g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 3 žloutky Na dohotovení: rybízová marmeláda čokoládová poleva Postup přípravy: Do misky proseju moučkový cukr, přidám vanilkový cukr, změklou Heru a důkladně našlehám. Potom přidám žloutky a znovu vyšlehám. Nakonec přidám nahřátou hladkou mouku (nahřeju ji asi minutu v mikrovlnné…
Tento recept je zvláštní svou vůní skořice a medu. Je vhodný jako vánoční cukroví i na různé dětské oslavy. Ingredience: Těsto: 300g hladké mouky 100g moučkového cukru špetka mleté skořice 50g tekutého medu 100g másla 1 žloutek špetka soli Na dozdobeni: mandle vlašské ořechy čokoládová poleva Postup přípravy: Na stůl si proseju mouku, moučkový cukr, přidám mletou skořici ( dle chuti ) a špetku soli. Přidám změklé máslo, med a…
Tento recept svou chutí připomíná vanilkové rohlíčky. Jsou to takové hodně křehké placičky. Cimpr - Campr Ingredience: 280g hladké mouky 35g moučkového cukru 200g másla 100g oříšků 1 žloutek Na obalení: moučkový cukr vanilkový cukr Postup přípravy: Do misky si prosejeme hladkou mouku a moučkový cukr. Přidáme namleté oříšky, změklé máslo a žloutek. Vše zpracujeme pomocí ručního šlehače na hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Připravený plech si vyložíme…
Tyto lekníny jsou vhodné nejen jako vánoční cukroví, ale upoutají pozornost i na svatbě.Na první pohled vypadají složitě, ale stojí za to je vyzkoušet. Jsou vynikající. Ingredience: Těsto: 300g hladká mouka 100g cukr moučka 200g másla nebo Hery 1 lžíce smetany (33%) 1 žloutek strouhaná kůra z 1 citronu Karamelový krém: 1 ks karamelo - nebo 2 hodiny vařit salko 300 - 350g másla 1 lžíce rumu Na dozdobení: rybízová…
Tento recept je vhodný nejen jako vánoční cukroví, ale také jako lákavá dobrůtka pro děti - jsou to vlastně takové "popraskané kuličky". Ingredience: 150g krupicového cukru 240g hladké mouky 90g strouhaného kokosu půl balíčku kypřícího prášku do pečiva 2 vajíčka 60g měkkého másla pomerančová kůra z jednoho většího pomeranče šťáva z půlky pomeranče moučkový cukr na obalení kuliček Postup přípravy:Cukr a máslo vyšlehám v misce do hladké pěny, přidám vajíčka…
Ingredience: 600g hladké mouky400g másla nebo jiného tuku200g moučkového cukru1 vanilkový cukr4 žloutky Na dohotovení:rybízová marmeládamoučkový cukr a vanilka na obalování Postup přípravy:Mouku prosejeme na vál, potom prosejeme i moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo a žloutky. Vše zpracujeme na hladké, vláčné těsto. Toto těsto se dá připravit i v elektrickém šlehači. Já ho takto připravuji. Do nádoby na šlehání vložíme změklé máslo, cukr s vanilkou a třeme. Pak…
Tento recept je u nás velice oblíbený, milují ho především děti. Je vhodný nejen na vánoce, ale také jako svatební cukroví nebo na jiné oslavy. Ingredience : Linecké těsto : 100g cukru moučka200g másla300g hladké mouky2 žloutky Kokosové kuličky :200g strouhaného kokosu1 Salko Na dozdobení :200g bílé čokoládové polevy1 ks marcipán Postup přípravy :Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto. Necháme odpočinout přes noc v lednici. Druhý den těsto…
Ingredience na těsto: 450 g polohrubé mouky180 ml mléka8 g droždí30 g másla70 g cukru krupice2 žloutkyšpetka soli Dále potřebujeme:200 g nutely2 bílky Postup přípravy:Z droždí, cukru a mléka umícháme kvásek, necháme ho vykynout. Mouku prosejeme, přidáme sůl, zbytek cukru, povolené máslo a 2 žloutky. S vykynutým kváskem propracujeme těsto. Necháme ho kynout asi 40 minut, mělo by se zdvojnásobit. Těsto dáme na pomoučený vál a propracujeme. Rozdělíme ho na…
Suroviny: 650g hladké mouky 220g moučkového cukru 40g másla 3 vejce 1 vanilkový cukr 4 lžíce medu 1 prášek do pečiva 1 lžička jedlé sody 2 lžičky koření do perníku poleva na perníčky Postup: Rozehřejeme tuk. Přidáme polovinu cukru, med a vejce. Vše důkladně promícháme. Na vál nasypeme zbytek cukru, mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření do perníku a vše promícháme. Do sypké směsi postupně přidáváme tekutou…
Suroviny těsto:21 dkg hladké mouky14 dkg tuku 7 dkg cukru 2 žloutky 1 vanilkový cukrkrém dle vlastní chutitmavá poleva v sáčku Čokoládový krém suroviny:100g másla1 čokoládový pudink (prášek)1 lžíce kakaamoučkový cukr0,5l mléka Postup výroby:Na vále smícháme mouku s tukem. Přidáme cukr, žloutky a důkladně propracujeme.Těsto zabalíme do potravinářské fólie, vložíme do ledničky a necháme 24 hodin odpočinout.Odkrojíme malou část těsta kterou vyválíme na tloušťku 2 mm. Těsto se kterým zrovna…
Suroviny:21 dkg hladké mouky14 dkg tuku 7 dkg cukru 2 žloutky 1 vanilkový cukrmarmeláda Postup:Na vále smícháme mouku s tukem. Přidáme cukr, žloutky a důkladně propracujeme.Těsto zabalíme do potravinářské fólie, vložíme do ledničky a necháme 24 hodin odpočinout.Odkrojíme malou část těsta kterou vyválíme na tloušťku 2 mm. Těsto se kterým zrovna nepracujeme odkládáme do ledničky.Z těsta vykrájíme pomocí speciálních vánočních vykrajovátek stejný počet rovných spodních dílů a vrchních dílů s…
Ingredience: Těsto: 280g hladké mouky 80g moučkového cukru 200g másla 80g vlašských ořechů 2 vaječné žloutky Na obalení: moučkový cukr vanilkový cukr Postup výroby těsta: Předem si z ledničky vyndáme máslo, aby změklo. Najemno si umeleme ořechy. Připravíme dětem všechny ingredience a necháme je, aby vytvořily těsto. Jsme v naprostém klidu, sice nadělají trochu větší nepořádek, ale budou opravdu šťastné, dobrou půlhodinku hezky zabavené a v neposlední řadě se skutečně…
Ingredience: Těsto: 650g hladké mouky 200g másla 200g moučkového cukru2 lžíce kakaa 1 lžička perníkové koření1 lžička sody - není nutná3 vejce7 lžic medu1 prášek do perníku - toto těsto je zhruba na 6 - 7 plechů 1 rozšlehané vajíčko na potírání Cukrová poleva na zdobení: 1 vaječný bílek 140g moučkového cukru Postup výroby medových perníčků: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na chvíli odpočnout a vychladit do…
Ingredience: Těsto: 140g másla 140g hladké mouky 2 lžičky octa 1 lžička vody Náplň: 1 bílek 100 g ořechů 100 g cukru moučka Ostatní: vanilkový cukr cukr moučka mouka na pomoučení válu Pomůcka: forma na pirohy - není nutná, případně sklenička... Postup: Všechny ingredience na těsto smícháme, vytvoříme tuhé těsto a necháme 24 hodin odležet v lednici. Druhý den smícháme bílek s cukrem a ořechy, čímž si vytvoříme chutnou náplň.…
Suroviny pro cca 25ks: 2 banány1 balíček dětských piškotů100g čokolády na vaření Postup přípravy: Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 0,5cm široké. Každé kolečko banánu vložíme mezi dva piškoty a spojíme párátkem. Pokud máme hodně rádi banány, můžeme otočit, tedy mezi dvě kolečka banánu, vložíme piškot a trošku zmáčkneme, aby drželo.Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Banánky namáčíme v čokoládě, můžeme posypat jedlými ozdobami a poté necháme v chladu…
Suroviny: 4 vaječné bílky2 kapky mandlového aroma 200g strouhaného kokosu200g cukr krupice Postup přípravy: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání pomalu přidáváme cukr a mandlové aroma a vymícháme do zhoustnutí. Poté opět pomalu přimícháme kokos - ne šlehačem, ale vařečkou a to proto, aby nám vyšlehaná hmota nespadla.Z hmoty děláme pomocí dvou lžiček kopečky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Jednoduché kokosové pusinky pečeme na 150 °C…
Suroviny: 300g hladké mouky100g moučkového cukru200g másla 1 vejce1 lžička citronové šťávymarmeládačokoládaoříšky Postup přípravy: Všechny výše uvedené suroviny smícháme dohromady a vytvoříme tužší těsto. Po kouscích vyválíme a postupně vykrajujeme formičkami různé tvary.Pečeme na pečícím papíře pomalu na 150°C do růžova. Rozhodně ne do hněda. Necháme vystydnout a kolečka namažeme marmeládou a stejné tvary slepíme. Na horní díl můžeme dát čokoládu s oříškem.
Mezi velmi oblíbené nepečené vánoční cukroví patří bezpochyby vosí hnízda. Příprava je snadná, čtěte sami. Suroviny: 200g cukru250g másla6 lžic rumu1 neslazené oplatky1 vejcečokoláda a kokos na ozdobení Postup přípravy: Polovinu balíčku oplatek rozlámeme, druhou nahrubo umeleme. Všechny oplatky dáme do mísy a přidáme k nim změklé máslo, rum, cukr a vejce. Směs důkladně promícháme. Těsto necháme v lednici ztuhnout. Čokoládu rozehřejeme, kokos si nasypeme do hlubokého talíře nebo misky.…
Suroviny: Těsto:160g rozemletých piškotů160g cukr moučka60g másla50g rozemletých oříšků1 lžíce kakaa2 lžíce mléka1 lžíce rumu nebo černé kávydětské piškoty na přiklopení Krém:150g cukr moučka150g másla1 žloutek4 lžíce rumu Postup přípravy: Piškoty rozemeleme společně s ořechy, postupně přidáme ostatní suroviny a smísíme. Zpracované vtlačujeme do formičky vosího hnízda a obrácenou stranou vařečky vypíchneme do středu důlek. Do důlku dáváme krém, přitiskneme piškot a vyklopíme z formičky. Nesmíme zapomenout formičku pokaždé vysypat…
Suroviny: 340g hery nebo másla100g cukru moučka420g hladké mouky160g mletých vlašských ořechůšpetka soli Postup přípravy: Plochu pro přípravu těsta si posypeme malým množstvím hladké mouky. Suroviny zpracujeme dohromady a vytvoříme pevné těsto, které necháme pokud možno přes noc v ledničce. Poté tvarujeme rohlíčky tak, že si vezmeme přiměřenou kuličku a mezi dlaněmi vytvoříme ruličku s oválnými konci. Snažíme se o stejnou délku i tloušťku všech rohlíčků, abychom bez problémů stejnoměrně…

DO VÁNOC ZBÝVÁ